Αθλητικός Σύλλογος Τήλου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τήλου ιδρύθηκε το 1993 στο Μεγάλο Χωριό, ο οποίος έκτοτε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τήλου είναι ο πλέον ενεργός σύλλογος στο νησί, με 70 ενεργούς αθλητές κάθε ηλικίας εκ των οποίων οι 40 φοιτούν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Επιπλέον αποτελεί τον φυσικό χώρο ανάπτυξης ποικίλων κοινωνικών δράσεων.

H COMM’ON ΑΜΚΕ, εταίρος οργάνωσης  του Προγράμματος «Πράσινη Πέτρα», ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργεί ως υποστηρικτικός οργανισμός για την Κοινωνία των Πολιτών. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη μεθοδολογιών, μοντέλων συμμετοχικών διαδικασιών και βιωματικών εκπαιδεύσεων ανάπτυξης ομάδων και οργανισμών.

Υποστήριξη του Προγράμματος «Πράσινη Πέτρα»

Η δωρεά αφορά στην υποστήριξη της δράσης “Πράσινη Πέτρα, η οποία εστιάζει στην ενεργοποίηση, την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας Τήλου, κυρίως των νέων, σχετικά με την ιστορικότητα, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την πιθανή αποκατάσταση και επανάχρηση ξερολιθικών κατασκευών όπως των “χαλιών” (αναβαθμίδων) και των πετρόχτιστων μονοπατιών του νησιού, στοιχείων τοπικής αρχιτεκτονικής και τοπικής κοινωνικής χωρικής εξέλιξης. Η εκτίμηση του συνολικού αριθμού των ωφελούμενων για τη διάρκεια της δωρεάς είναι 2.000 άτομα.

Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» κάτω από τη θεματική: «Κοινωνική Καινοτομία Σε Μικρές Παραθαλάσσιες Τοπικές Κοινωνίες»