Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να καταστήσει τη Λέσβο ως έναν δημοφιλή μουσικό προορισμό παγκοσμίως και να συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζοντας και επαναπροσδιορίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό που έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό φεστιβάλ κλασικής μουσικής με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών κλασσικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Καλύπτοντας ένα πολιτιστικό κενό, το ΔιΦεΜΜ πέτυχε την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και υλοποιώντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους νέους.

Το ΔιΦεΜΜ κινείται σε 2 άξονες: το Φεστιβάλ, το οποίο αποσκοπεί στη διάχυση της κλασικής μουσικής αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού (μέσα από ένα μείγμα συναυλιών και περιηγήσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες οικολογικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

 

Υποστήριξη του Προγράμματος «Μουσικό Κλειδί/ΜΟ-TO Key»

Η δωρεά αφορά στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μουσικό Κλειδί/ΜΟ-TO Key» στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Μολύβου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το τρέχον σχολικό έτος με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων Βαρειάς, Κεραμίου και Άγρας (Λέσβος) καθώς και του Εθνικού Ωδείου-Παράρτημα Μυτιλήνης. Η θεματική του 9ου ΔιΦεΜΜ είναι η «ΣΥΜΒΙΩΣΗ», ως τρόπος αρμονικής και επωφελούς συνύπαρξης κάτω από την ίδια στέγη. Η μεγάλη στέγη που μας ενώνει και μας εξασφαλίζει την ίδια την ύπαρξή μας είναι ο πλανήτης μας, η συμβίωση ανθρώπου και φύσης. Η εκτίμηση του συνολικού αριθμού των ωφελούμενων για τη διάρκεια της δωρεάς είναι 900 άτομα.