ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Ο οργανισμός ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται στον τομέα του καλλιτεχνικού σχεδιασμού και της οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναφών δράσεων.

Η σημαντικότερη δράση που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ είναι το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων που διοργανώνεται από το 2008, στη Σύρο των Κυκλάδων και είναι αφιερωμένο στην προβολή και ανάδειξη της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης (Animation).

Υποστήριξη των εκπαιδευτικών εργαστήριων κινουμένων σχεδίων του ANIMASYROS 2022

Η δωρεά αφορά στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών εργαστήριων κινουμένων σχεδίων του Φεστιβάλ ANIMASYROS 2022. Βασικό πυλώνα του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται σε α. παιδιά, β. εφήβους, γ. νέους επαγγελματίες, δ. ηλικιωμένους και ε. άτομα με αναπηρία.

Το 2022, η θεματική των εργαστηρίων βασίζεται στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και, στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης. Η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών αναφορικά με το περιεχόμενο των 6 εκπαιδευτικών εργαστηρίων κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού τους καθώς και στην παροχή υλικού από το αρχείο τους, όπου χρειάζεται. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εμπνευστούν από λογοτεχνικά αποσπάσματα, φωτογραφίες, παραδοσιακές μουσικές από την Μικρά Ασία, ηχογραφημένες και γραπτές μαρτυρίες, και να δημιουργήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι άμεσα ωφελούμενοι για τη διάρκεια της δωρεάς είναι 150 άτομα από τις πέντε παραπάνω κατηγορίες.